Poilsis gamtoje gali būti itin svarbus žmogaus kūnui ir sielai. Esant galimybei kiekvienam rekomenduojama praleisti nors keletą valandų gryname ore, būnant su šeima, draugais ar kitais artimaisiais. Toks laikas ne tik suartina žmones, bet ir atpalaiduoja nuo kasdienio gyvenimo. Tačiau koks laikas gamtoje be skanaus maisto. Žemiau pateikti patarimai, ką būtų galima užkandžiauti ar valgyti esant gamtoje.
Ant laužo keptas maistas
Žinoma dauguma keliaujant į gamtą siekia progos iškepti skaniausius patiekalus ant laužo liepsnų. Vieni svajoja apie skanius kialienos vėrinukus, kiti apie traškią vištieną, treti apie įdarytas daržoves keptas ant žarijų. Visi šie patiekalai yra nekasdieniai, todėl taip ir džiugina kiekvieno širdį. Gaminimo procesas praturtina laiką su artimaisiais bei užmezga daug įdomių istorijų.
Užkandžiai
Kokia popietė gamtoje be itin gardžių užkandžių. Esant gamtoje kūnas pasisemia gerų emocijų ir išsikrauna, todėl kyla noras užkandžiauti. Šiuo atveju puikiai tinka namų gamybos sumuštinukai, lavašo suktinukai ar ne salotos. Tai itin paprasta pasigaminti namie bei nesunku atsivežti į stovyklavietę. Jums tik reikia specialių, sandarių dėžučių ir maišelių.
Gėrimai
Būnant gamtoje itin svarbu reguliariai gerti skysčius. Taip yra dėl to, kad esant gamtoje dauguma užsiima ne kasdienai būdinga aktyvesne veikla, todėl kūnas gali greičiau prarasti reikalingus skysčius. Norint to išvengti rekomenduojama įsigyti bent keletą litrų geriamo vandens. Planuojant praleisti naktį gamtoje patartina pasirūpinti termosais, kurių pagalba būtų galima ilgam išlaikyti arbatos ar kavos šiltą temperatūrą, tam, kad atvėsus orui būtų galima sušildyti kūną iš vidaus. Taip pat galima įsigyti specialius virdulius, kuriuos būtų galima šildyti ant laužo. Tokie virduliai dažniausiai neužima daug vietos, tačiau gali būti tikras išsigelbėjimas kavos ar arbatų mylėtojams.
Daugiau informacijos apie tai, kaip pasiruošti buvimui gamtoje galite skaityti čia.